Kükürt Yasağı: Çevre Kirliliği, Sağlık, Maliyet?

IMO, deniz ve çevre temizliği ve dolayısıyla insan sağlığı için 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren gemilerde kullanılan yakıtın kükürt oranında bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Bu karar, Londra’da gerçekleştirilen MEPC (Deniz Çevresini Koruma Komitesi)’nin 70. oturumunda alındı. Bu karara göre kükürt üst sınırı %0.50 m/m olacak.

Aslında çevre kirliliğini engellemek için kükürt oranlarının sınırlandırılması uzun zamandır IMO’nun gündeminde. Ancak, uygun yakıt sağlanmasının mümkün olup olmayacağı belirsiz olduğu için uygulamaya hemen geçilmedi. Hatta 2025’ten önce belirlenen kriterlere uygun yakıt üretilemeyebileceği öngörülüyordu. Ancak 70. oturumda sunulan rapora göre 2020 yılında kükürt düzenlemesinin yapılabileceği sonucuna varıldı.

IMO Genel sekreteri Kitack Lim kararı deniz taşımacılığının en çevreci taşımacılık biçimi olması ve sürdürülebilirliği açısından memnuniyetle karşıladığını açıkladı: “Daha düşük kükürtlü akaryakıt kullanımıyla birlikte kükürt oksit bileşimlerin emisyonunun azaltılmasının, hem çevre üzerinde, hem de özellikle liman kentlerinde, sahil şeritlerinde yaşayan insanların sağlığı üzerinde önemli olumlu sonuçları olması bekleniyor.”

Çevre kirliliğinin azaltılması için alınan bu karar yakıtçılar ve armatörler cephesinde maliyetleri arttıracağı için endişe yaratıyor. Kükürt emisyonunun azaltılabilmesi için ya temizleme sistemleri kurulması gerekiyor ya da daha az kükürtlü enerji kaynaklarının tercih edilmesi gerekiyor. Her ikisi de milyonlarca dolar maliyet anlamına geliyor.

Kararın uygulanmaya başlayacağı tarihe üç yıldan biraz daha uzun bir süre var. Maliyet, çevre kirliliği, insan sağlığı faktörlerinin hesaba katılacağı bu konuda sonucun ne olacağını hangisi belirleyecek acaba?