ITF’ten DHL Express Ziyareti

Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu (ITF), mücadelelerinin 53. günü olan 7 Eylülde, DHL Express işçilerine bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. ITF heyetinin yanı sıra dayanışma ziyaretine çeşitli sendikalardan yönetici ve temsilciler, UPS, DHL Lojistik işçileri de destek verdiler.

Basın açıklamasını yapan Tümtis Genel Başkanı Kenan Öztürk, şunları ifade etti:  “Bugün, dünyada 19 milyon işçiyi temsil eden uluslararası federasyonumuz ITF’in temsilcileri aramızda ve bizlerle dayanışmaya geldiler. Bu mücadele büyüyerek devam edecektir. Bilindiği gibi sendikamız geçtiğimiz Şubat ayında DHL Express işyerinde örgütlenerek yasaların aradığı çoğunluğu sağlamıştır. Fakat işveren sendikamızın çoğunluğuna itiraz ederek sendikamıza üye işçilere baskı uygulamış ve sendikadan vazgeçirmeye çalışmıştır. İşçilerin istifayı kabul etmemesi üzerine 9 işçiyi işten çıkarmıştır. İşten çıkarılan üyelerimiz bu kapının önünde 53 gündür kararlı ve onurlu mücadelesini sürdürmektedir.”

Öztürk’ün ardından ITF’nin Karayolu Taşımacılığı Bölüm Başkanı Noel Coard  söz aldı: “Biz buraya Türkiye’deki olayları kendi gözümüzle görmeye geldik. Bu sonuncu ziyaretimiz olmayacak ve ziyaretlerimiz devam edecek. ITF tarihi boyunca baskı altındaki işçilere destek vermiştir. Türkiye’deki işçiler güçlü bir şekilde mücadele edecekler ve mücadelelerinden vazgeçmeyecekler. ITF de destek vermeye, Türkiye’ye gelmeye devam edecek. Buraya gelen heyet adına söylemek istiyorum ki; burada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Coard’un ardından ITF Kampanyalar Başkanı Liz Blackshaw ise DHL’nin sendika karşıtı tutumunu kınadıklarını, DHL Express yönetiminin itirazı geri çekmesini ve sendika ile görüşmeye başlaması gerektiğini söyledi.