DHL’e Uluslararası Ziyaret

DHL’den atılan işçilere destek amacıyla sendikacılar direnişteki işçileri ziyaret ettiler.  DHL’in depolarında sendikal örgütlenme faaliyetinde bulunan 20 işçi işten atılmıştı. ITF ve UNI sendikası, TUMTİS ve çeşitli kitle örgütleriyle birlikte 20 Ağustosta atılan işçileri ziyaret ettiler. Gebze’de bulunan DHL deposu önünde yapılan basın açıklamasında, DHL’in Türkiye’de şirket sorumluluklarını yerine getirmediği ve yasalara aykırı hareket ettiğinin altı çizildi.

ITF örgütlenme koordinatörü Alen Clifford konuşmasında şunlara değindi: “DHL’in bu işçilerin düşük performans sebebiyle işten çıkarıldığı iddiası kesinlikle gerçek dışıdır. Her davada, Türk iş mahkemeleri işten çıkarmaların geçersiz olduğu kararını vermiştir. İşçilerin fazla mesaiye kalmadıkları gerekçesiyle işten atıldıkların duymuştum. Hâlbuki işçilerin fazla mesai saatleri normalden çok fazla. Ayrıca bana şirketin işçileri sendikadan istifa ettirmek için sözde “eğitim oturumları” ile baskı yaptığından da bahsedildi.”

Clifford işçiler geri alınana ve Tümtis ile toplu sözleşme imzalanana kadar DHL’e karşı yürüttükleri kampanyayı sürdüreceklerini belirterek sözlerini bitirdi. Uluslararası destek işçilerin sendikal mücadelede başarıya ulaşması için kilit faktörlerden birisi. Hatırlanacağı üzere, UPS’de yürütülen mücadele uluslararası destek sayesinde başarıya ulaşmıştı.