Enigmagas Personeli Maaşlarını İstiyor

LPG yüklü tankerin personeli ödenmeyen maaşları için iş bıraktılar. Ukrayna’dan İzmir’e LPG taşıyan personel 19 Martta, Aliağa demir bölgesinde demir attıktan sonra maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle çalışmayı durdurdular. Şirketle yürütülen görüşmelerde bir ilerleme sağlanamadı.

Şirket Nisan ayında kaptan da dâhil olmak üzere 4 gemi adamının maaşını ödeyip yurtlarına göndermeyi önerdi. Ancak geri kalan personelin ise gemide kalıp çalışmaya devam etmelerini istedi. Personel bu öneriyi kabul etmedi. Herkesin maaşlarının ödenmesini ve evlerini dönebilmeleri için gerekli şartların sağlanmasını istediler.

Yakıt, temiz su ve yemek sorunu olan gemide personel bizim destek ve yardımlarımızla ihtiyaçlarını karşılayabilir. Gemide LPG yüklü olduğu için, yakıt sorunu tehlikeli bir duruma da sebebiyet veriyor. Yakıtın olmaması gazın muhafazasının güvenli bir biçimde olmasına engel oluyor. Hem gemi adamlarının riskli bir biçimde gemide olmalarına hem de bu durumun çevre kirliliği açısından da tehdit oluşturmasına rağmen, ne şirket ne de yetkililer sorunun çözülmesi için adım atıyorlar.